Два вида супа, каквито децата със сигурност ще заобичат
Снимка: Guliver / iStock
Много деца се мръщят на супите, но вярваме, че приготвяйки тези две рецепти, ще ги накарате да заобичат. Най-добрата рецепта за всяко ястие обикновено е по много от всичко, затова следните предложения изобилстват с полезни и вкусни продукти и подправки. Но нямат застройки и се готвят без запържване. Така стават бързо, а и са много питателни. Запретвайте ръкави!
Градинарска
Необходими продукти: ½ пакетче краве масло, 2 глави лук, 4 чушки, 2 домата, 5 картофа, 2 с. л. ориз, ½ ч. ч.прясно мляко, сол и магданоз на вкус.
Приготвяне: Нарежете лука на дребно и го задушете в маслото и малко вода - не запържвайте Прибавете последователно настърганите домати, нарязаните на ситно чушки, картофите, нарязани на кубчега. Задушавайте и след 10 минути залейте с 5 чаени чаши - 1 л. подсолена гореща вода. Когато зеленчуците поомекнат, добавете измития ориз и варете още 15 минути. Подправете със ситно нарязания магданоз, добавете свареното прясно мляко и сервирайте с оцет и черен пипер.
Пилешка
Необходими продукти: 1/2 кг пилешко месо, 1 глава лук, 4 картофа, 2 моркова, 20 г целина, 100 г фиде или ориз, 1/2 връзка магданоз, 25 г масло, червен пипер, сол на вкус, по желание - бахар и дафинов лист
Приготвяне: Сварете пилешкото, като при желание пуснете във водата дафинов лист и 1-2 зрънца черен пипер и бахар. Когато месото се свари, добавете ситно нарязаните лук, морков, целина и след 10 минути - едро нарязаните картофи и сложете червения пипер.
Извадете месото от супата, обезкостете, нарежете на ситно и върнете в тенджерата да ври. Когато картофите омекнат, добавете ориза или фидето. След 10-ина минути посолете, изключете и поръсете с пресния магданоз, нарязан на ситно.
Марина Атанасова
Периодът преди и по време на бременността предоставя възможност за поддържане на по-добър хранителен статус на майката.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари